Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sem prosím pište svoje komentáře, názory, dotazy a připomínky, které nešly zařadit do konkrétní rubriky (stránky).
Máte-li chuť kritizovat na netu (nejenom moje obrázky), doporučuji přečíst si článek českého výtvarníka Jana DoležálkaKonstruktivní kritika - mýty a omyly

Uvítám zde odkazy na Vaše stránky s výtvarným zaměřením.

Vulgární, nemístné a provokativní komentáře, stejně jako spam a reklama budou smazány.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

N Á V R H

( MODEL - AKTY, 26. 6. 2018 9:31)


Model panic Frinta

bude u študenta.

Poslušně se svlékne,

akty budou pěkné !

výchova na akt

(model Frinta, 7. 9. 2016 9:19)

Mám zájem posloužit jako model za levný peníz pro výuku na středních školách

Jde mi o tu správnou výchovu a výdrž a o správné vyjadřování.

Mohl bych chodit na portrét v adamkách i bez, pokud by to nevyvolávalo

veřejné pohoršení.

Aha..

(Ada, 6. 3. 2016 23:13)

Chápu, že neumíte úplně dobře kreslit. Ale úplně trapné je, jak se pořád oháníte tím, že za to může fotoaparát + naše monitory. No jo, rukama to přece v žádném případě nebude.. Trochu pokory..

Re: Aha..

(Menci, 11. 3. 2016 9:59)

Ahoj Ado!
Vy chápete, že neumím kreslit? A soudíte tak podle nějakého konkrétního obrazu - nebo mám úplně všechno špatně nakreslené? Už jste si ode mne něco koupil nebo alespoň viděl v originále?

Pokorně přiznávám, že se moje obrázky nelíbí úplně každému. Holt mně musí stačit, že se líbí mým zákazníkům, vždy mně potěší, když mi některý napíše, že už má ode mne 3 obrázky a objednává si čtvrtý. Maluji od dětství a malováním se živím od roku 1993.
Také jsem uvedena ve Slovníku českých malířů 2.poloviny 20.století. Autoři té enciklopedie měli možná na moji tvorbu jiný názor, než máte Vy.

Jen tak pro zajímavost se mrkněte, co tady nahoře ve svém Blogu píšu v rubrice "O umění" v sekci "Co je to umění" (3.3.2007) - stačí si přečíst poslední odstavec ... není to o mně. :-)

k nekoukání

(honza, 7. 9. 2015 22:09)

Dobrý den.
Kdy už přestanete malovat a kreslit?
A nebo to dělejte dál a prosím,nechávejte si to někde jen pro sebe.

Re: k nekoukání

(Menci, 8. 9. 2015 8:34)

Nazdar Honzo!
Kreslím od dětství a furt mne to baví. Tak s tím nepřestanu a pitomci mne od toho neodradí.
Když se Vám moje obrázky nelíbí - tak proč sem vlastně lezete?
Někdo Vás nutil?

Výstava

(Dave, 4. 9. 2015 13:22)

Dobrý den,

měl bych dotaz, zda máte nějaké zkušenosti s veřejnou výstavou obrazů v Brně.
Rád bych věděl, jak takové vystavení obrazu probíhá a kolik taková věc může stát.

Děkuji za jakékoliv rady:)

Re: Výstava

(Menci, 4. 9. 2015 15:18)

Ano, pár zkušeností mám:
1) V Brně je několik výstavních síní - galerií, kde můžete požádat o výstavu svých obrazů. Posuzuje to 1x ročně nějaká komise, nejste-li známý nebo alespoň akademický malíř, tak jste bez šance.
2) Výstavní síň si můžete i pronajmout a uspořádat výstavu sám. Kromě pronájmu místnosti, osvětlení a instalace zaplatíte paní na hlídání, plakáty, propagaci, vernisáž atd. - při troše skromnosti se vejdete do 100 000,-Kč.
3) Obrazy můžete vystavit i v několika brněnských kavárnách. Tam je to o hodně levnější, kromě instalace obrazů Vás stojí peníze jen pohoštění na vernisáži.
4) V Brně je několik malířských spolků, které organizují společné výstavy pro své členy. To je nejjednodušší způsob vystavení obrazů.

Re: Re: Výstava

(Dave, 4. 9. 2015 17:24)

Dekuji za info.
Hezky den;)

Žádost o komentář

(Dave, 7. 5. 2015 8:20)

Dobrý den,

vložil jsem na své stránky další kresby a chtěl bych požádat o komentář. Komentovala jste mou práci již dříve.
Okomentujte, prosím, jen první dvě kresby (herce z filmu Stmívání a ženu s dítětem)
Mockrát děkuji za vstřícnost...
www.portrety.estranky.cz

sebekritika

(BcA. Lucie Živná, 4. 11. 2014 19:34)

Vážená paní Menci,
domnívám se, že pouze zdravě sebekritický přístup nám umožní se zlepšovat. I mnoho malířů v historii donekonečna trénovalo a vylepšovalo svoji tvorbu, a pořád nebyli spokojeni. Zdá se mi ale, že jste "konstruktivní SEBEkritiku" nechala někde daleko za sebou - pomohla by Vám uvědomit si, že máte naprosto zásadní rezervy v anatomii, modelaci objemů, barevnosti atd. atd. (a to je fakt, nikoliv můj názor). Neměla bych s tím problém, pokud byste svoji tvorbu označila za laickou a stylizovanou, o věrném zobrazení podoby zde nemůže být řeč. Je mi líto, ale pokud nejste skutečně vyjímečně talentovaná osobnost, vystudovat výtvarku na pedagogické fakultě prostě nestačí na to, aby se člověk zařadil mezi malíře. (Sama jsem výtvarku rok studovala, vím co říkám) Jistě, své zákazníky si najdete, ale (promiňte mi to přirovnání) to i Kameňák IV. najde své příznivce. Myslím, že pro Vaše kritiky níže je asi nejvíce iritující, že z Vašich textů vyplývá, že jste o úrovni svých prací velmi přesvědčená a přisuzujete jim větší kvality, než ve skutečnosti mají. Kdyby jste na svých stránkách napsala prostě jen, že Vás malování baví a taky Vás to živí, dráždilo by to méně lidí. Stejně tak, zveřejňovat úvahy na téma umění sice klidně můžete a je to jen a jen Váš názor, ale věřte mi, že tyto názory budou mít asi tak stejnou váhu, jako kdybyste napsala svůj názor třeba na jadernou fyziku- odbornou veřejnost prostě nebudou zajímat. Musela byste mít vzdělání poněkud jiného druhu...anebo alespoň přečtený dostatek literatury. Kolik například knih jste přečetla o Vámi zmiňovaném "Artist's shit"? Pokud chcete namítnout, že kvůli takové blbosti nebudete nic číst, potom bych být Vámi nekritizovala. Abych to uzavřela, malovat jako Vy umí mraky lidí, dokonce znám spoustu lidí, kteří malují mnohem mnohem lépe, ale nikdo z nich nezakládá sebeoslavné stránky tohoto typu. V tomto Vás trochu nechápu. Kéž byste si něco z toho, co jsem napsala, vzala k srdci, třeba mě budete brát vážněji, když Vám řeknu, že se chystám obhájit magisterský titul v programu "výtvarná umění". No...trochu o tom pochybuji, ale alespoň jsem to zkusila.
Hezký den,

Proč jsou ty portréty křivé?

(Dominika, 2. 9. 2012 20:49)

Dobrý den, zajímalo by mě, jaktože jsou Vaše portréty tak...křivé, divné, nepřirozené...? Pokud kreslíte či malujete podle fotografií, měl by být výsledek podobný fotografii, která do velké míry zachycuje skutečnost. Když se podívám na galerii Celebrity na Vašich stránkách art-atelier, některé bych nebýt jména pod obrázkem vůbec nepoznala - a vsadím se, že na originální předloze-fotografii bych dotyčnou hvězdu poznala určitě. Pokládám tento dotaz, protože se mi prostě výsledné portréty nějak nezdají - téměř všechny. Děkuji za příp. odpověď.

Re: Proč jsou ty portréty křivé?

(menci, 17. 9. 2012 12:21)

Dobrý den. Odpovím Vám stejně - jako tady už několikrát. Ukázky portrétů jsou křivé proto, že neumím pořádně fotografovat. Pokud jste podobný laik a amatér na focení, jako já, tak si vyfoťte čtvrtku papíru - pak si ji dejte do PC a mrkněte na monitor. Uvidíte, že tam nebude obdélník, ale nepravidelný lichoběžník a ještě i mírně zakulacený. Je pochopitelné, že namalovaný portrét na takovém papíru bude také mírně pokřivený. Na originály obrázků si moji zákazníci nestěžují. To je pro mne podstatné.
A že nemůžete poznat celebrity? Stránku jsem dělala v roce 1993 a některé celebrity kreslila ještě dříve. Tehdy například Jiří Šmicer, Daniela Kolářová, Viktot Preis, Josef Dvořák a další vypadali jinak, než jak je znáte z dnešních televizních inscenací. Dnes už bych třeba Bruce Wilise kreslila bez vlasů - kdysi jich měl ještě dost. Na Vašem místě bych se nesázela, že někoho po letech poznám. Nedávno jsem byla na srazu spolužáků po letech - některé jsem poznala hned, ale jiné bych určitě nepoznala. A to mám na obličeje vycičený cit. :-)

Re: Re: Proč jsou ty portréty křivé?

(Johana, 27. 5. 2014 15:37)

Obdivuji každého, kdo se s vášní věnuje svému koníčku, je mi to na vás velmi sympatické :). Ale též se ztotožňuji s názorem, že je na většině vašich kreseb něco velmi "amatérského" - původně jsem si myslela, že je to váš záměr. Ponechat portrétům jistou naivitu a prostotu jak to dělala např. Frida Kahlo. Ale trochu mě zarazil váš komentář. Z jakého důvodu se pouštíte do portrétování nepovedených fotografií, přináší vám to stejné potěšení jako portrétování podle skutečnosti? Souhlasím s vámi, že je těžké udělat kvalitní fotografii, ale je přeci o mnoho jednodušší nekvalitní fotografii poznat, pokud máte, jak tvrdíte, na obličeje "cit". S přáním pěkného dne a spousta uměleckých uspokojení, přeje Johana.

krčmova

(lída, 25. 11. 2013 16:30)

Dobrý den,
Vaše kresby rudkou se mi moc líbí .Kéž bych dokázala alespoň z části takto kreslit.
Mohu se prosím zeptat ,zda lze rudkou / případně uhlem či tužkou /kreslit i na koupené vypnuté plátno nebo je vhodná jen papírová čtvrtka .
Děkuji
lída

Re: krčmova

(menci, 25. 11. 2013 17:00)

Nejde.
Když malujete olejomalbu na plátno - tak si obraz na plátno sice nejdříve načrtnete tužkou. Pak ale štětcem (nebo špachtlí či prstama, ...) nanášíte barvu - olej, akryl i třeba temperu.
Obraz nakreslený tužkou nebo uhlem (rudkou) se nafixuje, pak se rámuje pod sklo.

obrazy, plastiky, grafika

(Jaroslav Horký , 11. 9. 2013 12:52)

www.jaroslavhorky.cz

Objektivní názor

(Jozef Gašpierik, 15. 6. 2013 0:30)

Dobrý den,

Moje životní cesta uměním je proměnlivá a charakterizoval bych se jako začínající umělec. Jsem ve stadiu, kdy se pořád ještě hledám, a myslím si, že mě chybí objektivní názor někoho, kdo uměním žije víc než já. Část mojí tvorby můžete najít na níže uvedených webových stránkách.

www. Jozefgaspierik.cz

Děkuji za Váš čas a objektivní názor.

Jozef Gašpierik

Doučování Dějin umění

(kv, 8. 6. 2013 20:07)

Doučuji Dějiny umění, angličtinu, němčinu a latinu. Příprava na VŠ nebo na maturitu z Dějin umění. Pouze v Praze. E-mail: radimkiezler@gmail.com, Tel. 608-457-684 (studuji Dějiny umění na UK)

Štěpán Krhut

(ps, 17. 5. 2013 12:12)

Zdravím všechny, líbí se mi obrázky p. Štěpána Krhuta z Valašska a Beskyd. Jedná se o olejomalby krajiny a staré valašské architektury. Má webové stránky http://stepankrhut.moxo.cz


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »